کد خبر : 94673
تاریخ انتشار : دوشنبه 14 خرداد 1403 - 9:01
4 بازدید بازدید

۸ انشای زیبا درباره عید قربان برای ابتدایی تا متوسطه

۸ انشای زیبا درباره عید قربان برای ابتدایی تا متوسطه

فهرست مطالب۱ انشا عید قربان۲ انشا درباره عید قربان۳ انشا در مورد عید قربان۴ انشا عید قربان برای ابتدایی۵ انشا عید قربان برای متوسطه۶ انشا با موضوع عید قربان۷ انشا عید سعید قربان۸ انشا کودکانه عید قربان۹ انشا کوتاه درباره عید قربان ۴۷ / ۱۰۰ قدرت گرفته توسط Rank Math SEO انشا عید قربان در

۴۷ / ۱۰۰

انشا عید قربان

در این مقاله از مجله اینترنتی  اسکیمو،مجموعه ای از انشا عید قربان را برای شما عزیزان آورده ایم. تا انتها با ما همراه باشید.

انشا درباره عید قربان

عید قربان یادآور زیباترین نمونه تعبّد انسان در برابر خداوند متعال است. عید قربان، عید فداکاری، ایثار، قربانی، اخلاص و عشق است. فدا کردن فرزند دلبند خود، در راه خدا، امتحانی الهی برای حضرت ابراهیم علیه السلام بود که عید قربان یادآور آن است.

اسلام نیز خواسته است که مسلمانان هر سال عید قربان را جشن گیرند تا این اصول و ارزش‌های الهی را همواره مدّنظر داشته باشند و همواره برای تبعیّت از دستورات خداوند و کسب رضایت الهی آماده هرگونه ایثار و فداکاری باشند.

ایثار و فدکاری پدری به نام ابراهیم و پسری به نام اسماعیل که هر دو از بندگان بزرگ خداوند بودند. ابراهیم از جانب پروردگار، مأمور قربانی کردن فرزند دلبندش اسماعیل شد. هنگامی که ابراهیم فرمان الهی را به پسرش ابلاغ کرد، اسماعیل گفت: پدر جان! فرمان خدا را اجرا کن که مرا از صابران خواهی یافت. خوشحال بود از این که خداوند متعال، او را برگزیده است.

قرآن کریم، ضمن بیان داستان‌های آموزنده، که از مهمترین برنامه‌های تربیتی آن کتاب الهی است، نمونه‌هایی از مقامات والای انسان‌های واقعی را نشان می‌دهد، تا هدف از این دستورات متین آسمانی را به بشر بفهماند.

هدف قربانی نمودن فرزند و یا ذبح گوسفند نیست، بلکه هدف، پرورش افکار ناب، دل‌های پاک و جان‌های منزه است.

خداوند در قرآن می‌فرماید: پس همین که ابراهیم و اسماعیل سر تسلیم فرود آوردند و ابراهیم، او را بر پیشانی بر زمین خوابانید، ندایش دادیم که ای ابراهیم! بحق، تصدیق مأموریت در خواب نمودی و مابه نیکوکاران این چنین پاداش می‌دهیم.

 

انشا در مورد عید قربان

عید قربان ریشه در دوران قبل از تاریخ بشر دارد. انسان‌های اولیه برای به دست اوردن ترحم خدایان دست به قربانی کردن حیوانات و انسان‌ها می‌زدند. این سنت در اسلام نیز پذیرفته شده‌است.

در روایات مختلف دین اسلام آمده‌است که ابراهیم در سن بالا دارای فرزندی شد که او را اسماعیل نام نهاد و برایش بسیار عزیز و گرامی بود. اما مدتها بعد، هنگامی که اسماعیل به سنین نوجوانی رسیده بود، فرمان الهی چندین بار در خواب به ابراهیم نازل شد و بدون ذکر هیچ دلیلی به او دستور داده شد تا اسماعیل را قربانی کند.

او پس از کشمکشهای فراوان درونی، در نهایت با موافقت خالصانه فرزندش، به محل مورد نظر می‌روند و ابراهیم آماده سر بریدن فرزند محبوب خود می‌شود. اما به هنگام انجام قربانی اسماعیل خداوند که او را سربلند در امتحان می‌یابد، گوسفندی را برای انجام ذبح به نزد ابراهیم می‌فرستد.

این عید هر ساله در کشورهای اسلامی برگزار می شود و در این روز همه به دیدن حاجی های فامیل رفته و از او دیدن می کنند.

برگزار کردن مراسم قربانی در این عید بر همه واجب نیست و تنها بر زائران کعبه در مراسم حج واجب است، اما بسیاری از مسلمانان در سراسر جهان در این روز، گوسفند، گاو یا شتری را قربانی کرده و گوشت آنرا بین همسایگان و مستمندان تقسیم می‌کنند .

در روایت‌های مکرری نقل شده که در روز عید قربان، قربانی کنید تا گرسنگان و بیچارگان نیز به خوراک برسند.حاجیان در این روز پس از به پایان رساندن مناسک حج، حیوانی را ذبح می‌کنند

پس از قربانی آنچه بر آنان در حال احرام، حرام شده‏ بود – مانند نگاه کردن در آینه، گرفتن ناخن و شانه زدن مو -، حلال می‌گردد و با توجه به اینکه حج، یکی از عبادتهای بسیار مهم در اسلام است، توانایی به انجام رساندن آن نیز برای هر مسلمانی بسیار شادی آور است،

نامه عاشقانه غم و دلتنگی

در نتیجه، روزی که پس از انجام وظایف‏ سنگین حج، به عنوان جایزه الهی و اتمام احرام پیش می‌آید را عید می‌دانند.

انشا عید قربان

انشا عید قربان برای ابتدایی

عید قربان یکی از بزرگ ترین عیدهای مسلمانان است و ما هر سال این روز را جشن می گیریم زیرا در این روز یک اتفاق بسیار بزرگ افتاده است و آن پیروزی حضرت ابراهیم در یک امتحان سخت الهی می باشد.

حضرت ابراهیم سال ها منتظر فرزند دار شدن بود و سرانجام به لطف خداوند صاحب یک پسر شد که نامش را اسماعیل گذاشت اما به امر خدا مجبور شد این پسر و مادرش را در بیابان رها کند. زمانی که اسماعیل به سن نوجوانی رسید دوباره یک دستور دیگر از جانب خداوند نازل شد که بسیار سخت تر از دستور اول بود.

خداوند از حضرت ابراهیم خواست پسر نوجوانش را با دست خودش در راه خدا قربانی کند. اگرچه این کار برای ابراهیم بسیار دشوار بود اما در نهایت تسلیم امر پروردگار شد و بعد از در میان گذاشتن آن با پسرش و موافقت او تصمیم گرفت مراسم قربانی اسماعیل را انجام دهد.

زمانی که حضرت ابراهیم فرزندش را به قربان گاه برد و برای انجام قربانی آماده شد ناگهان از جانب خداوند وحی رسید که ابراهیم از امتحان الهی سربلند بیرون آمده و دیگر نیازی به قربانی کردن پسرش نیست. خداوند یک گوسفند برای حضرت ابراهیم می فرستد و به او می فرماید که به جای اسماعیل آن گوسفند را قربانی کند.

هر سال در عید قربان کسانی که قبلا به زیارت خانه خدا رفته اند یک گوسفند قربانی می کنند تا دنباله روی حضرت ابراهیم باشند و ایمان کامل آن پیامبر را به خود یادآوری کنند.

 

انشا عید قربان برای متوسطه

عید قربان، عید فداکاری، ایثار، قربانی، اخلاص و عشق اسـت. فدا کردن فرزند دلبند خود، در راه خدا، امتحانی الهی برای حضرت ابراهیم علیه السلام بود کـه عید قربان یادآور آن اسـت.

اسلام نیز خواسته اسـت کـه مسلمانان هر سال عید قربان را جشن گیرند تا این اصول و ارزش‌های الهی را همواره مدّنظر داشته باشند و همواره برای تبعیّت از دستورات خداوند و کسب رضایت الهی آماده هر گونه ایثار و فداکاری باشند.

ایثار و فدکاری پدری بنام ابراهیم و پسری بنام اسماعیل کـه هردو از بندگان بزرگ خداوند بودند. ابراهیم از جانب پروردگار، مأمور قربانی کردن فرزند دلبندش اسماعیل شد. هنگامیکه ابراهیم فرمان الهی رابه پسرش ابلاغ کرد،

اسماعیل گفت: پدر جان! فرمان خدا را اجرا کن کـه مرا از صابران خواهی یافت. خوشحال بود از این‌کـه خداوند متعال، وی را برگزیده اسـت. قرآن کریم، از مهم ترین برنامه‌های تربیتی آن کتاب الهی اسـت.

این کتاب نمونه‌هایی از مقامات والای انسان‌های واقعی را نشان میدهد، تا هدف از این دستورات متین آسمانی رابه بشر بفهماند. هدف قربانی نمودن فرزند و یا ذبح گوسفند نیست، بلکه هدف، پرورش افکار ناب، دل‌های پاک و جان‌های منزه اسـت.

خداوند در قرآن می‌فرماید: پس همین کـه ابراهیم و اسماعیل سر تسلیم فرود آوردند و ابراهیم، وی را بر پیشانی بر زمین خوابانید، ندایش دادیم کـه ای ابراهیم!

بحق، تصدیق مأموریت در خواب نمودی و مابه نیکوکاران اینچنین پاداش میدهیم. و اینگونه بود کـه ابراهیم و اسماعیل بـه عموم جهانیان نشان دادند کـه آنچه عیار گوهر انسانیّت را بالا میبرد و وی را موجودی شریف می‌گرداند، همان حالت خضوع و تسلیم در برابر حق تعالی اسـت.

امروز نیز حاجیان، در موسم حج، بـه درگاه خداوند قربانی می کنند تا بگویند: خداوندا! مـا نیز چون ابراهیم تسلیم توییم.

آری اکنون تـو حاجی در منایی، ابراهیمی، و اسماعیلت رابه قربانگاه آورده‌ای. اسماعیل تـو کیست؟ چیست؟ مقامت؟ شغلت؟ پولت؟…

در زندگی‌ ات تنها یک چیز هست کـه برای بـه دست آوردنش، از بلندی فرود می آیی، او اسماعیل توست، اسماعیل تـو ممکن اسـت یک شخص باشد، یک حالت، یک وضع، و حتی، یک “نقطه ضعف”! انچه تـو را، در راه ایمان ضعیف می کند، آنچه تـو را از رفتن بازمی‌دارد، انچه دلبستگی‌اش نمیگذارد تا پیام را بشنوی و حقیقت را ببینی.

همسرم روزت مبارک متن ادبی زیبا برای روز مرد

انشا عید قربان

انشا با موضوع عید قربان

عید قربان یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است که یادآور زیباترین نمونه تعبّد انسان در برابر خداوند متعال است. عید قربان، عید فداکاری، ایثار، قربانی، اخلاص و عشق است. فدا کردن فرزند دلبند خود، در راه خدا، امتحانی الهی برای حضرت ابراهیم علیه السلام بود که عید قربان یادآور آن است.

اسلام نیز خواسته است که مسلمانان هر سال عید قربان را جشن گیرند تا این اصول و ارزش های الهی را همواره مدّنظر داشته باشند و همواره برای تبعیّت از دستورات خداوند و کسب رضایت الهی آماده هرگونه ایثار و فداکاری باشند.ابراهیم از جانب پروردگار، مأمور قربانی کردن فرزند دلبندش اسماعیل شد.

هنگامی که ابراهیم فرمان الهی را به پسرش ابلاغ کرد، اسماعیل گفت: پدر جان! فرمان خدا را اجرا کن که مرا از صابران خواهی یافت.

در صبحی دلکش، اسماعیل دست در دست پدر، در صحرای منی، به سوی قربانگاه پیش رفت و خوشحال بود از این که خداوند متعال، او را برگزیده است. آن گاه ابراهیم با دست هایی محکم و استوار خنجر در حنجره اسماعیلش نهاد تا سر از پیکر عزیزش جدا کند.

تیغ بر گلوی فرزند می چرخید، ولی نمی برید. گویی معجزه ای رُخ داده بود. ناگهان قوچی برای قربانی شدن در پیش چشمان ابراهیم نمایان شد و هاتفی ندا داد.

ابراهیم! تو از این آزمون سربلند بیرون آمدی؛ پس دوستی خد گوارایت باد! امروز نیز حاجیان، در موسم حج، به درگاه خداوند قربانی می کنند تا بگویند: خداوندا! ما نیز چون ابراهیم تسلیم توییم. پس در این روز زنجیرهای اسارت و تعلقات را می بریم تا بیش از پیش به تو نزدیک شویم.

قرآن کریم، ضمن بیان داستان های آموزنده، که از مهمترین برنامه های تربیتی آن کتاب الهی است، نمونه هایی از مقامات والای انسان های واقعی را نشان می دهد، تا هدف از این دستورات متین آسمانی را به بشر بفهماند. قربانی نمودن فرزند و یا ذبح گوسفند، مطلوب اساسی نیست، بلکه هدف، پرورش افکار ناب، دل های پاک و جان های منزه است.

خداوند در قرآن می فرماید: پس همین که ابراهیم و اسماعیل سر تسلیم فرود آوردند و ابراهیم، او را بر پیشانی بر زمین خوابانید، ندایش دادیم که ای ابراهیم! بحق، تصدیق مأموریت در خواب نمودی و مابه نیکوکاران این چنین پاداش می دهیم.

و این گونه بود که ابراهیم و اسماعیل به عموم جهانیان نشان دادند که آنچه عیار گوهر انسانیّت را بالا می برد و او را موجودی شریف می گرداند، همان حالت خضوع و تسلیم در برابر حق تعالی است.

 

انشا عید سعید قربان

عید قربان در میان مسلمانان جایگاه ویژه ای دارد زیرا یادآور ایمان واقعی، تسلیم شدن در برابر خدا و اخلاص در عمل می باشد.

حضرت ابراهیم یکی از بزرگ ترین پیامبران خداوند و جد بزرگوار پیامبر اسلام می باشد که در دوران زندگی خود توانست از امتحان های الهی سربلند بیرون بیاید. یکی از این امتحانات، قربانی کردن پسرش اسماعیل در پیشگاه خداوند بود که با وجود دشوار بودن آن، ابراهیم آن را با جان و دل پذیرفت.

اگرچه خداوند در لحظه قربانی کردن، از ابراهیم خواست دست از این کار بکشد و به جای فرزندش یک گوسفند را قربانی کند اما همین که این پیامبر بزرگ عزم این کار را کرده بود نشانه ایمان و توحید بالای ایشان می باشد.

در کتاب قرآن به زندگی حضرت ابراهیم بارها اشاره شده است و خداوند از آن جضرت به عنوان یکی از بزرگ ترین انسان ها یاد کرده و لقب خلیل الله را به او داده است. حتی از پیامبر ما نیز خواسته شده پیروی راه حضرت ابراهیم باشد و این گویای مقام بالای ابراهیم نزد خداوند می باشد.

ما در روز عید قربان جشن و شادی برگزار می کنیم و به دیدار حاجی ها می رویم و دائما به خودمان یادآوری می کنیم که باید حضرت ابراهیم را الگوی خود در زندگی قرار داده و سعی کنیم در شرایط سخت همانند ایشان به دستورات خداوند گوش داده و از آوردن بهانه خودداری کنیم..

پهلوی زمان شکسته است متن ادبی شهادت حضرت فاطمه

 

انشا کودکانه عید قربان

یکی ازپیامبرهای خوب خدا اسمش حضرت ابراهیم بود. او بک پسر داشت کـه اسمش اسماعیل بود یک روز یکی از فرشتگان خوب خدا کـه اسمش جبراییل بود پیش حضرت ابراهیم آمد و گفت:خداوند بـه تـو فرمان میدهد کـه حضرت اسماعیل رابه مـا هدیه بدهی حضرت ابراهیم با خودش گفت:مـن کـه یک پسر بیشتر ندارم ولی چون خدا گفته باید حرفش را گوش کنم.

بهمین دلیل بـه حضرت اسماعیل جریان را گفت وحضرت اسماعیل هم گوش کرد .حضرت ابراهیم همراه پدرش بـه بالای کوه رفتند تا آنجا اینکار را انجام دهند وقتی بـه آنجا رسیدند حضرت ابراهیم کـه می‌خواست اسماعیل را هدیه بدهد.

ناگهان صدای گوسفندی شنیده شد .فرشته خدا جبراییل بـه آنجا آمد و گفت:خدا این گوسفند را برای تـو فرستاده تا آن رابه جای اسماعیل هدیه بدهی ابراهیم خیلی خوشحال شد.

گوسفند را قربانی کرد وگوشتش را بین فقرا تقسیم کرد. ابراهیم واسماعیل خیلی خوشحال شدند کـه بـه حرف خداگوش کرده بودند.وفهمیدند کـه خدا میخواسته آنان را امتحان کندو انها امتحان را خوب داده بودند.

مـا مسلمانان این روز را جشن می‌گیریم و بـه آن عید قربان می گوییم تا همیشه یادمان بماند در هر شرایطی باید بـه حرف خدا گوش کنیم . مثل حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل کـه بـه حرف خدا گوش کردند.

انشا عید قربان

انشا کوتاه درباره عید قربان

عید قربان یکی از اعیاد مهم مسلمین است که برخلاف بسیاری از اعیاد، مورد اختلاف نیست؛ چراکه همه فرق مسلمین این روز را عید محسوب می کنند؛ لذا در دعای مخصوص قنوت نماز عید می خوانیم: «اللهم انی اسألک بحق هذا الیوم الذی جعلته للمسلمین عیدا و لمحمد صلی الله علیه و آله ذخرا و شرفا و کرامه و مزیدا…؛

بارالها! به حق این روزی که آن را برای مسلمانان عید و برای محمد(صلی الله علیه واله) ذخیره و شرافت و کرامت و فضیلت قراردادی…» و بدین گونه عید را فقط مخصوص مؤمنین ندانسته، همه مسلمین را در آن سهیم می دانیم و اعتقاد داریم این گردهمایی عظیم رهیافتی برای رسیدن به اعتصام به حبل الله است که یکی از مهم ترین دستورات اجتماعی اسلام است.

بنابراین با توجه به مباحث مطرح شده، مناسک حج که در اوج عظمت آن عید قربان قرار دارد، علاوه بر رسیدن به توحید عاملی است مؤثر برای نیل به انسجام و همبستگی هر چه بیشتر مسلمانان.

لذا بزرگان دینی ما به این مسأله بارها تأکید کرده اند که بهترین عمل در این روز برائت از مشرکین و شیاطین حقیقی عالم است و این مهم میسر نمی شود مگر با انسجام و همدلی تمامی مسلمین با هر فکر و عقیده و مسلکی که باشند.

حجاج در ادامه اعمال روز عید با کوله باری از عقیده و جهاد، رو به سنّت قربانی می آورند و آن را به پیشگاه پروردگار هدیه می کنند و به دستور الهی جامه عمل می پوشانند که فرمود: «فـَمَنْ تَمَتَّعَ بِالعُمْره اِلَی الحَجِّ فـََمَا اسْتَیْسَرَ مِنَ الْهَدْیِ.»

آن کسی که به قربانگاه می رود و گوسفندی را ذبح می کند، در حقیقت با حرکتی نمادین عزم از میان بردن هوس ها و وابستگی هایش را می کند و آماده ایثار و فداکاری می شود. این عمل را از آن جهت که عبادت و وسیله تقرّب به خداست، قربان گویند.

چنان که امام سجاد(علیه السلام) ضمن پرسشی از شبلی پرسیدند: «آیا به هنگام سربریدن قربانی، نیت کردی که با تمسک به حقیقت تقوی و ورع حلقوم طمع را قطع کنی … »

منبع:دلگرم

۴۷ / ۱۰۰
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب
advanced-floating-content-close-btn