اخیراً و پس از اعلام نتایج آزمون وکالت که مرداد ماه امسال در سراسر کشور برگزار شد، تعدادی از متولیان اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) برای اثبات ادعای خود مبنی بر ناکارآمدی “قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار” که تعداد پذیرفتهشدگان آزمون را افزایش میدهد، تلاش کردند تا سطح علمی پذیرفتهشدگان در آزمون را پایین نشان دهند.
توهینهای مبنی بر بیسوادی پذیرفتهشدگان آزمون تابستان گذشته، انتقاد و اعتراض و ناراحتی جمع زیادی از پذیرفتهشدگان را در پی داشته است اما به دلیل ترس از برخوردهای احتمالی بعدی از سوی متولیان امر از بروز آن خودداری میکنند.
به گزارش اسکیمو، هیاهوی اسکودا میتواند نوعی فرار به جلو برای عدم پاسخگویی به برگزار نکردن آزمونی باشد که یک دوره آن به دلیل شیوع کرونا و نیز اختلاف اسکودا با قوه قضاییه در خصوص اجرای آییننامه اجرای قانون استقلال وکلا برگزار نشده است.
کانونهای وکلا موظف به برگزاری آزمون وکالت یک بار در هر سال هستند
در حقیقت طبق ماده ۱ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت و نیز در ادامه آن ماده ۵ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، کانونهای وکلا موظف به برگزاری آزمون وکالت یک بار در هر سال هستند که به صورت سنتی در آذر ماه هر سال برگزار میشد و در سال ۱۳۹۹ به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد.
بعدتر و در تابستان ۱۴۰۰ این آزمون برگزار شد و از آن پس هر سال شاهد برگزاری یک آزمون وکالت از سوی اسکودا هستیم.
کانونهای وکلای دادگستری تیر ماه سال قبل (۱۴۰۱) هم آزمون ۱۴۰۰ را برگزار کردند و هیچ برنامهای از سوی آنها برای برگزاری آزمون ویژه ۱۴۰۱ اعلام نشد.
حجتالاسلام محمد مصدق؛ معاون اول قوه قضاییه بهمن ماه گذشته به این موضوع اشاره و تأکید کرده بود: معاونت حقوقی قوه قضاییه در حال بررسی این موضوع است و جلساتی با رؤسای کانونها گذاشتهاند.
او همچنین با بیان اینکه مطالبه مردم درباره برگزاری آزمون وکالت مطالبه بحقی است، گفته بود: اگر این آزمون امسال برگزار نشود حتماً سال بعد برگزار میشود.
اما آزمونی که در تابستان امسال برگزار شد، در حقیقت جایگزین آزمون ۱۴۰۱ بود و کانونهای وکلا مکلف هستند تا آزمون ۱۴۰۲ را بر اساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار برگزار کنند و در صورت استنکاف از این موضوع، باید پاسخگوی مراجع نظارتی و قانونی باشند.
این نکته هم مورد تأکید است که طبق ماده ۵ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، کانونهای وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه مکلف هستند هر سال آزمون وکالت را برگزار کنند و قوه قضاییه مکلف است در صورت استنکاف کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه از برگزاری آزمون، رأساً به برگزاری آن اقدام کند.
منبع:تسنیم
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰