کد خبر : 71052
تاریخ انتشار : یکشنبه 3 اردیبهشت 1402 - 21:13
33 بازدید بازدید

عباسعلی براتی‌پور درگذشت

عباسعلی براتی‌پور درگذشت

عباسعلی براتی‌پور ، شاعر پیشکسوت کشورمان در ۸۰ سالگی دار فانی را وداع گفت.

۸۰ / ۱۰۰

عباسعلی براتی‌پور ، شاعر پیشکسوت کشورمان در هشتادسالگی دار فانی را وداع گفت.

عباسعلی براتی‌پور کیست؟

به گزارش اسکیمو، عباسعلی براتی‌پور که به نام عباس براتی‌پور شهرت یافته سال ۱۳۲۲ در تهران متولد شد و در سال ۱۳۴۱ به استخدام نیروی هوایی درآمد. او از اواخر دوران تحصیل در دبیرستان به شعر و شاعری پرداخت. پس از پیروزی انقلاب رسما و به طور جدی به سرودن شعر مشغول شد و با شرکت در محافل ادبی فعالیت خود را گسترش داد.

مجموعه شعر‌های او «چشم بیمار»، «بر تربت خورشید»، «غم دلدار»، «زمزمه مستی»، «بهت نگاه»، «وعده دیدار»، «کتیبه شکیب»، «سینای سبز عشق»، «با شقایق‌ها برادر»، «عطش عشق»، «داغ تشنگی»، «سوار مشرقی»، «در ساحل علقمه»، «ماه در فرات»، «گزیده ادبیات معاصر ۲۴»، «زیتون و زخم» و «دل و دریا» است.

زندگی‌نامه عباسعلی براتی‌پور

عباسعلی براتی‌پور که با نام عباس براتی‌پور شناخته می‌شد، در سال ۱۳۲۲ در تهران متولد شد. سومین فرزند یک خانواده شش نفری بود. در سال ۱۳۴۱ در نیروی هوایی استخدام شد و چون استعداد نسبتاً خوبی داشت یک سال پس از آن برای گذراندن دورۀ فنی به آمریکا فرستاده شد. در سال ۱۳۵۵ برای بار دوم اعزام شد و دورۀ تکمیلی الکترونیک را گذراند و در مجموع مدت سه سال در خارج از کشور تحصیل کرد. وی در سال ۱۳۴۱ به استخدام نیروی هوایی در آمد. براتی‌پور از اواخر دوران تحصیل در دبیرستان به شعر و شاعری پرداخت، و از مطالعه شعر اساتید متقدم غافل نبود. گاهی به سرودن اشعاری در مدح و منقبت خاندان رسالت می‌پرداخت.

220px Hamid Sabzevari%2C Moshfeq Kashani%2C and Abbas Barati Pour by Mohammad Ali Mirzad from Tasnim News

از سمت چپ: مشفق کاشانی، حمید سبزواری و عباس براتی‌پور در نخستین همایش ملی مردمی شعر ولایت – ۱۳۹۲

پس از پیروزی انقلاب اسلامی رسماً و به طور جدی به سرودن شعر فعالیت کرد و با شرکت در مجالس و محافل ادبی فعالیت خود را گسترش داد و تا زمان مرگ به عنوان دبیر جلسات حوزۀ هنری تبلیغات اسلامی و عضو شورای شعر خدمت می‌کرد.وی در سال ۱۳۳۸ که به عضویت کتابخانه مجلس شورای ملی درآمد، فرصتی پیدا کرد که مطالعه کتاب‌های ادبی را در برنامه روزانه خود بگذارد و در این مدت به سرودن شعر نیز پرداخت.

حتی زمانی که خارج از ایران تحصیل می‌کرد، از سرودن شعر و تفکر درباره‌ آن غافل نبود. اکنون او از شاعران آیینی است که اشعار بسیاری دارد.اولین مجموعۀ شعرش را با عنوان بهت نگاه در سال ۱۳۶۹ منتشر کرد. آثار چاپ‌شده او عبارت‌اند از غم دلدار، چشم بیمار، زمزمه‌ مستی، وعده دیدار، بر تربت خورشید و زمزمه‌ هستی از آثاری که اخیراً چاپ کرده است می‌توان مستوری، الفبای عشق و ارغوانی‌ها را نام برد. وی تا زمان مرگ‌‌ در حوزۀ ادبیات مشغول بود و از سال ۱۳۹۲ عضو مؤسسه هنرمندان پیشکسوت بود. او در ۶ خرداد ۱۳۹۹ به سوگ همسرش نشسته بود.

برنامه طناز از روبیکا حذف شد

انجمن قلم و مجمع ناشران انقلاب اسلامی در ۱۷ بهمن و مجمع شاعران اهل بیت علیهم السلام در ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ از او تجلیل کرده بودند. او همچنین عضو گروه موسسین انجمن قلم نیز بوده است.عباس براتی‌پور، ۱۳ سال مدیریت جلسات دیدار شاعران با رهبر معظم انقلاب را بر عهده داشت. طبق گفتۀ او، آشنایی این شاعر نامدار با حضرت آیت‌‌‌‌‌الله خامنه‌ای به سال‌های ۱۳۴۶ تا ۱۳۴۹ در مشهد برمی‌گردد که محل خدمت وی در این شهر بوده است.همچنین براتی‌پور اشعار متعددی را در وصف اهل بیت علیهم السلام سروده است.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

حسین دهقان مجری صداوسیما در یک حادثه جان باخت

۸۰ / ۱۰۰
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب
advanced-floating-content-close-btn