خورش آلو اسفناج

0 minutes, 38 seconds Read

مجله سر گرمی اسکیمو:خورش آلو اسفناج

مواد لازم

آلو بخارا ۳۰۰ گرم

 

 

 

 

 

مغز ران گوسفند یا گوساله ۴۰۰ گرم

 

 

 

 

 

پیاز (نگینی خردشده) ۱ عدد

 

 

 

 

 

روغن‏ مایع به مقدار لازم

 

 

 

 

 

استاک سفید گوساله (رقیق) ۷ پیمانه(۱۴۰۰میلی‏ لیتر)

 

 

 

 

 

زعفران المان تکنیک ۱ قاشق سوپ‏خوری

 

 

 

 

 

برگ اسفناج (پاک و درشت خردشده) ۷۰۰ گرم

 

 

 

 

 

شکر (نرم و دانه ‏ریز) یک چهارم پیمانه(۳۸گرم)

 

 

 

 

 

آب ‏لیموترش یک چهارم پیمانه(۴۰ میلی‏ لیتر)

 

 

 

 

 

فلفل سیاه (پودرشده) و نمک به مقدار لازم

 

 

 

 

 

چوب دارچین ۲ تکه

 

 

 

 

 

آرد گندم (الک‏شده) ۱ قاشق سوپ‏خوری

 

 

 

 

 

استاک سفید گوساله (غلیظ) ۱ پیمانه (۲۰۰ میلی‏لیتر)

 

 

 

 

 

 

 

 

طرز تهیه

۱٫ آلو بخارا را به‏مدت یک ساعت در یک پیمانه آب خیس کنید؛
۲٫ گوشت را به‏مدت دو دقیقه در ظرفی حاوی آبِ جوش بیندازید تا سفید شود، سپس آن را آبکش کرده و خرد کنید؛
۳٫ پیاز را در قابلمه‏ای حاوی روغن داغ تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس گوشت را به آن اضافه کرده، تفت دهید تا آبِ آن کشیده شود؛
۴٫ چهار پیمانه از استاک رقیق را به گوشت افزوده و حرارت را زیاد کنید تا جوش آید. زمانی‏که جوش آمد، زعفران را اضافه کرده، حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا گوشت به‏مدت سه ساعت بپزد؛
۵٫ در قابلمه‏ای دیگر، اسفناج را روی حرارت ملایم قرار دهید، زمانی‏که آبِ آن تبخیر شد، مقداری روغن مایع به آن افزوده و تفت دهید؛
۶٫ اسفناج تفت‏داده‏‏شده را در اوایل پختِ گوشت، به آن بیفزایید، سپس شکر، آب‏لیموترش، بقیه استاک رقیق، نمک و فلفل سیاه را در نیمه پخت به آن اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد؛
۷٫ در ۳۰ دقیقه آخر پختِ خورش، چوب دارچین و آلو را به همراه آبِ آن، به آن اضافه کنید؛
۸٫ آرد را در تابه‏ای حاوی روغن، تفت دهید تا طلایی‏رنگ شود، سپس استاک غلیظ را به آن اضافه کرده و در ۱۰ دقیقه آخر پخت خورش، به آن اضافه کنید؛
۹٫ پس از پخت کامل خورش، چوب دارچین را خارج کرده و خورش را در ظرف موردنظر بریزید و به ‏همراه چلو سرو کنید.

  طرز تهیه خوراک کدو حلوایی لذیذ با پخت ساده

 

 

نکته

•مقدار شکر و آب‏لیموترش را می‏‏توانید نسبت به ذائقه‏تان کم یا زیاد کنید؛ اما آب‏لیموترش را حذف نکنید، زیرا به جذب آهن اسفناج کمک می‏کند.
•سفیدکردن گوشت باعث می‏شود برش‏های آن یکدست شده و در هنگام پخت، تغییر فرم ندهد. همچنین موجب می‏شود، شیره گوشت در آن باقی بماند و گوشت طعم بهتری پیدا کند.
•خورش را با حرارت بسیار ملایم بپزید تا ویتامین‏های آن حفظ شده و کلاژن گوشت آزاد شود. حرارت ملایم، علاوه بر حفظ ریزمغذی‏ها، تأثیر بسزایی در طعم غذا خواهد داشت.
•هنگام خرید اسفناج، برگ‏های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید؛ برگ‏های درشت و تیره‏رنگ، رنگ زیبایی به خورش نمی‏دهد، همچنین اسفناج را باید در اندازه‏های چهار سانتی‏متری خرد کنید، در صورتی‏که اسفناج ریزتر خرد شود، خورش لعاب نمی‏اندازد و اسفناج له و بدشکل می‏شود.
•پودر دارچین رنگ خورش را تیره می‏کند، اما چوب دارچین فقط عطر خوش دارچین را به خورش داده و موجب تغییررنگ آن نمی‏شود.
•اندازه اسفناج برمبنای پاک‏‏شده آن است که مقدار پاک‏نشده آن ۸۵۰ گرم است.

  خورش سیب زمینی و گوجه فرنگی با غوره

منبع:http://www.sanazsania.ir

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *