هلی کتنی،اصل مازندران
هلی کتنی و خواص هلی (آلوچه یا گوجه سبز کوبیده)
درختان آلوچه (گوجه سبز – هلی به محلی ) پایان زمستان و آغاز بهار را فریاد می زند . به هر سو که بنگری ، هر جا که درختی و بوته ای از خاک برآمده ، تک درختان آلوچه همچون عروسان ، با جامه ای سفید از شکوفه خودنمایی می کند . حال که اردیبهشت است و زمان نوبرانه های بهاری ، باز آلوچه های سبز همه را وسوسه می کند . محلی ها به آن می گویند هَلی ، ترش است و رسیده ی سرخ و طلایی اش ، شیرین .
مواد لازم:
آلوچه سبزوترش یا گوجه سبز
رب آلوچه یا لواشک آلوچه
اوجی و نعنا و سرسم
گلپر و نمک و کمی زنجبیل
مازندرانی ها در درجه اول آلوچه سبزوترش را می کوبند ،سپس آلوچه ها را روی تخته یا داخل قابلمه باید چیز سنگین یا سنگ یا گوشتکوب نیم کوب میکنیم بعد سبزی اوجی و نعنا وسرسم و گلپرونمک وکمی زنجبیل را اضافه میکنیم ومیکوبیم تا به خورد هم بروند (مراقب باشید تاهسته ها نشکند) که به آن هَلی کتنی می گویند.
در صورت تمایل می توان کمی دلال ماست مازندرانی اضافه کرد.
برچسب ها :چلچله ، خواص ، گوجه سبز ، گوجه سبز کوبیده ، مازندران ، مجله ، هلی ، هَلی کتنی ، هلی کتنی و خواص هلی (آلوچه یا گوجه سبز کوبیده)
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰