خانه / گل وگیاه / گياه باغي / معرفی گل یاس jasmine
یاس jasmine

معرفی گل یاس jasmine

۸۲ / ۱۰۰

 

نام محصول: یاس
نام انگلیسی: jasmine
نام علمی: jasmine

معرفی

 

آبیاری گل یاس

بستر خاک این گیاه باید همیشه مرطوب نگه داشته شود. این گیاه در طول فصل رشد به آبیاری منظمی نیازمند است اما در طول فصول سرد سال و به خصوص در دوره خواب زمستانی به آبیاری کم تری نیازمند می‎ باشد.

تعویض گلدان
باید سالانه گلدان یاس در حال رشد را با یک سایز یزرگتر و خاک جدید تعویض کنید.

برای گیاه یاسی که رشد خود را کرده می‌توانید هر ۲ یا ۳ سال یکبار گلدان را تعویض نمایید.

خاک
مخلوطی از خاک لوم، خاک برگ، پیت موس و شن بهترین محیط کشت برای یاس است.

این گیاه محیط نسبتا اسیدی را دوست دارد.

دما
بهترین دما برای یاس ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتیگراد می باشد.

رطوبت
در تابستان و هوای گرم به رطوبت متوسطی نیاز دارد که با غبارپاشی و ایجاد جزیره در زیرگلدانی تامین می‌شود. توجه داشته باشید که در هنگام غبار پاشی از ریختن آب بر روی گلبرگ ها خودداری کنید.

برای ایجاد رطوبت دو روش بیان می‌کنیم:

روش اول:

اسپری کردن آب (غبارپاشی) روی برگ‌های گیاه: جهت انجام این روش در حد امکان، از آب مانده (آبی که فاقد کُلُر، فلوراید و از همه مهم‌تر آبی که هم دمای محیط باشد) به وسیله آبپاش اسپری نمائید، به این نکته مهم توجه داشته باشید که اسپری کردن آب سرد می‌تواند موجب آسیب زدن به گیاه شود.

گیاه یکساله سیاه دانه دمشقی

روش دوم:

ریختن آب در زیرگلدانی (ایجاد جزیره): در این روش زیر گلدانی را از سنگ‌ریزه پُر کنید و سپس درون زیر گلدانی آب بریزید، باید به این نکته مهم توجه داشت که انتهای گلدان (زهکشی گلدان) از سطح آب فاصله داشته و خاک با آب تماس نداشته باشد.

نور
گل یاس به محیطی پرنور با نور غیرمستقیم نیاز دارد.

هرس
هرس کردن شاخه های خشک و ساقه هایی که علفی رشد کرده اند برای زیباتر شدن گیاه و گلدهی بیشتر بسیار موثر است.

توجه داشته باشید که هرس کردن را بعد از گلدهی انجام دهید.

وضعیت گل دهی
پس از دوره خواب زمستانی، این گیاه در بهار و تابستان به گل می‌نشیند.

البته در اوایل پاییز و خنکی هوا نیز این گیاه ممکن است گلدهی داشته باشد که در اینصورت بهتر است به آن کود بدهید.

کود دهی
یاس بعد از گلدهی هر دو هفته یکبار به کود مخصوص گیاهان آپارتمانی نیاز دارد. در فصل پاییز و زمستان باید کوددهی را متوقف کرد.

تکثیر با پاجوش
به دلیل اینکه گل یاس ریشه ای قوی و گسترده دارد و همچنین حجم ریشه های آن زیاد است بنابراین پاجوش های زیادی نیز دارد. در فصل بهار می توانیم پا جوش ها را جدا کرده و این گل را تکثیر بدهیم.

گل آهار

خوابانیدن ساده
برای تکثیر گل یاس به روش خوابانیدن، شاخه‌های یک تا دو ساله گیاه که سالم و قوی هستند و در پایین‌ترین بخش بوته هستند را انتخاب کنید.

توجه داشته باشید، شاخه انتخابی بایستی دارای حداقل دو یا سه جوانه باشد.

گلدانی را با ماسه نرم پر کنید و قسمت میانی شاخه را در داخل گلدان بکارید. پیشنهاد می‌کنیم قبل از کاشت شاخه گل یاس در گلدان، با چاقویی تند و تمیز، بخشی از ساقه را که قرار است داخل ماسه کاشته شود، خراش دهید تا ریشه‌زایی سریع‌تر انجام شود. بعد از کاشت، گلدان را به طور کامل آبیاری کنید و در طول این مدت، آب، نور و دمای مناسب را برای گیاه فراهم کنید. در حدود یک تا دو ماه بعد شاخه یاس ریشه‌دار شده است و شما می‌توانید آن را از گیاه مادری جدا کنید.

قلمه ساقه ای
قلمه زدن یکی از روش های رایج تکثیر گل یاس است.

در این روش بهتر است در اواخر تابستان چند شاخه ضخیم از گل یاس خود را جدا کنید و هر کدام را به چند بخش ۱۰ الی ۲۰ سانتیمتری تقسیم کنید به طوری که انتهای هر یک به شکل اریب باشد.

رنگین زبان

توجه کنید که هر بخش چند عدد جوانه و تنها ۲ برگ داشته باشد. اگر از هورمون ریشه زایی به انتهای هر قلمه بزنید بهتر است. سپس قلمه ها در گلدانی با ماسه نرم و مرطوب بکارید به شکلی که تنها یک سوم آن ها در خاک قرار گیرد.

اگر نیازهای گلدان نظیر نور غیرمستقیم، آب و رطوبت کافی و دمای مناسب برآورده شده باشند، پس از گذشت حدوداً دو ماه، قلمه ها ریشه می زنند و زمان انتقال قلمه های گل یاس به گلدان اصلی فرا رسیده است.

منبع:برگام

 

به این نوشته از ۵ چند امتیاز می دهید؟
۸۲ / ۱۰۰

درباره ادمین

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

x

شاید بپسندید

آموزش کاشت تمر هندی و آشنایی با شرایط مورد نیاز برای رشد بهتر این درخت

درخت تمرهندی با نام علمی Tamarindus indica متعلق به خانواده لگومینوزها(پروانه آساها) بوده و بومی نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری آفریقا می باشد. تمر هندی به آفتاب کامل نیاز دارد و در سایه نمی تواند رشد کند. بهتر است این درخت در فضای باز مورد کشت و پرورش قرار گیرد، چرا که فضای گلدان برای سیستم ریشه ای آن کافی نیست. در این مقاله با شرایط و نحوه کاشت تمر هندی آشنا خواهید شد.