چکیده بیوگرافی صادق زیبا کلام
نام: صادق
نام خانوادگی: زیبا کلام
تولد : ۲۷ آذر ۱۳۲۷ –
زاده: تهرام
ملیت: ایرانی
پیشه: استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران
مدرک تحصیلی: دکترای علوم سیاسی
همسر: متاهل
صادق زیبا کلام کیست ؟
صادق زیباکلام مفرد فعال، پژوهشگر و تحلیلگر سیاسی است. زیباکلام دارای دکترای علوم سیاسی از دانشگاه برادفورد است و هماکنون استاد تمام دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد است.
صادق زیبا کلام متولد چه سالی است ؟
زیبا کلام متولد ۱۳۲۷ است.
صادق زیبا کلام اصالتا اهل کجاست؟
او اصالتا متولد تهران می باشد.
به گزارش اسکیمو،صادق زیباکلام در سال ۱۳۲۷ در کوچه معروف به دعانویسها در محلهٔ بازارچه آبمنگول تهران در جنوب خیابان ری متولد شد. پدرش تاجر و دارای مغازهای در خیابان قزوین تهران بود، اما وارد فعالیتهای سیاسی نیز شده بود. او از طرفداران محمد مصدق بود اما از لحاظ تشکیلاتی در حزب زحمتکشان به رهبری مظفر بقایی فعالیت میکرد.

بیوگرافی صادق زیباکلام
دختر بزرگ وی سارا زیباکلام است که زیباکلام او را «دقیقاً در نقطه مقابل خود» میداند. سارا با پسر احمد توکلی ازدواج کردهاست. زیباکلام میگوید نه او و نه توکلی هیچ نقشی در این ازدواج نداشتهاند و آن دو پس از آشنا شدن در روزنامه همشهری با هم ازدواج کردهاند. سارا هم اکنون سردبیر ماهنامه صبح دوکوهه به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی مسعود ده نمکی است.
فاطمه زیبا کلام ، خواهر او ، اسفند ۹۴ درگذشت.
ازدواج صادق زیبا کلام
صادق زیبا کلام متاهل می باشد ، حاصل این ازدواج دو دختر بنام های مریم و سارا می باشد.

دستگیری و بعد از انقلاب
در زمان حضور در انگلستان بعد از مدتی پدرش فوت کرد و صادق وارد سیاست شد و برای زندانیان سیاسی ایران، از انگلستان پول جمع می کرد برای همین در سال ۵۳ وقتی وارد ایران شد توسط ساواک دو سال زندانی شد و بعدها اجازه خروج از کشور نیافت اما بعنوان مربی به استخدام دانشکده فنی دانشگاه تهران درآمد
تحصیلات صادق زیباکلام
صادق زیباکلام پنج سال نخست ابتدایی را در دبستان غزالی واقع در خیابان سینا و سال آخر را در دبستان دکتر قاسمزاده واقع در خیابان غفاری تحصیل میکند. با نقل مکان خانواده به منزل بزرگی در نیاوران، زیباکلام در دبیرستان رهنما در خیابان منیریه ثبت نام میکند.او پس از اخذ دیپلم دبیرستان در سال ۱۳۴۵ در کنکور دانشگاه تهران پذیرفته میشود اما پدرش با تحصیل او در ایران مخالفت کرده او را روانه اتریش میکند تا او را از درگیریهای سیاسی دانشگاه تهران به دور نگه دارد. در اتریش تحت تأثیر تفکرات مارکسیستی قرار میگیرد و تحصیل خود را در اتریش نیمهتمام گذاشته و به توصیهٔ پدر در خرداد ۱۳۴۶ به انگلستان میرود.

صادق زیباکلام و دخترش
بعد از طی دوره دوساله کالج او به پلی تکنیک شهر هدرزفیلد در شمال بریتانیا میرود و وارد رشته مهندسی شیمی میشود. او بعد از اتمام دوره کارشناسی وارد دوره کارشناسی ارشد و سپس دکترای مهندسی شیمی در دانشگاه برادفورد میشود. پس از آزادی در سال ۱۳۵۵، دستگاه امنیتی کشور مانع بازگشت او به انگلستان و ادامه دوره دکتری شده و او به ناچار در ایران مانده و به عنوان مربی در دانشکده فنی دانشگاه تهران استخدام میگردد.
صادق زیباکلام بعد انقلاب
پس از انقلاب در سال ۱۳۶۳ برای ادامه تحصیل به انگلستان بازمی گردد اما به جای ادامه تحصیل در رشته مهندسی شیمی به علوم انسانی روی میآورد. او در دانشکده صلح شناسی دانشگاه برادفورد فوق لیسانس و دکترای خود را میگیرد. موضوع از دکترای او انقلاب اسلامی ایران بودهاست. زیباکلام در سال ۱۳۶۹ به ایران بازگشته و پس از دو سال وارد گروه علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران میشود.

صادق زیباکلام بعد انقلاب
خویشاوندان سرشناس صادق زیبا کلام کیست؟
دکتر فاطمه زیباکلام، خواهر صادق زیبا کلام بود که در ۲۱ اسفند ۱۳۹۴ درگذشت. فاطمه زیباکلام مفرد متولد سال ۱۳۳۰ پژوهشگر ایرانی حوزه فلسفه آموزش و پرورش، دانشیار گروه مبانی فلسفی و اجتماعی آموزش و پرورش در دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران و مدیر این گروه بود.
سعید زیبا کلام نیز برادر صادق زیبا کلام است که از نظر عقیده روبروی هم قرار دارند. سعید زیبا کلام مفرد متولد سال ۱۳۳۲ در تهران، عضو هیئت علمی گروه فلسفهٔ دانشگاه تهران و محقق فلسفههای پست مدرن و فلسفهٔ سیاست است.
کتابهای صادق زیبا کلام
صادق زیبا کلام کتابهای مختلفی در زمینه سیاست، تاریخ و علوم اجتماعی تالیف کرده است. زیبا کلام در آثار خود به شرح و تفسیر دیدگاه خود میپردازد و موضع خود را به طور مفصل توضیح میدهد . از آثار او میتوان به کتابهای زیر اشاره کرد:
- ما چگونه ما شدیم؟ ریشهیابی علل عقبماندگی در ایران
- غرب چگونه غرب شد
- از دموکراسی تا مردمسالاری دینی
- نگرشی بر فلسفه سیاسی شریعتی و زمانه او
- سنت و مدرنیته
- هاشمی بدون روتوش
- جامعه شناسی به زبان ساده
منبع:دایان
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰