صلوات حضرت زهرا (س) یکی از اعمال ایام فاطمیه و شهادت ایشان است که طبق روایات ثواب فراوانی دارد. در کتب ادعیه و روایات از حضرت زهرا سلام الله علیها به ” ولیه‌الله” یاد شده است. یکی از دلایل که بر “ولی الله” بودن ایشان تصدیق می‌کند استقلال این حضرت در صلوات است که مانند صلوات حضرت محمد صلی الله علیه و آله و حضرت علی علیه السلام و امام حسین (ع) صلوات منتسب خود را دارند. اختصاص صلوات مخصوص به حضرت فاطمه الزهرا (س) به آن معناست که درست مثل صلوات آن بزرگواران که بر زیارتشان تاکید شده است، و در مورد صلوات حضرت فاطمه الزهرا  (س) نیز همگان مأجورند.

در مورد جایگاه حضرت زهرا این روایت وجود دارد که پیامبر به اصحاب و یاران خود گفتند بر من صلوات ناقص نفرستید. از ایشان سوال شد منظور از صلوات ناقص چیست؟ حضرت محمد (ص) فرمودند یعنی نگویید اللهم صل علی محمد. باید بگویید: “اللهم صل علی محمد و آل محمد” و در صلوات از اهل بیت من نیز یاد کنید. این روایت حاکی از آن است که حضرت فاطمه الزهرا هم ردیف با افرادی که جمیع مسلمانان جهان هر روز در نمازهای پنجگانه خود بر او درود می‌فرستند.

دل نوشته ای برای حضرت علی اصغر

امام صادق (ع) در فضیلت صلوات حضرت زهرا فرمودند:

“وزین‌ترین چیزی که در روز قیامت در ترازوی اعمال بندگان قرار می‌گیرد، صلوات بر محمد و اهل بیت مطهر اوست.”

صلوات حضرت زهرا با معنی

متن صلوات حضرت زهرا

“اللّهُمَّ صَلِّ عَلَی فَاطِمَهَ و اَبِیهَا وَ بَعلِهَا وَ بَنِیهَا وَ السِّرِّ المُستَودَعِ فِیهَا بِعَدَدِ مَا اَحاطَ بِهِ عِلمُک”

در روایات دیگری که از زمان شیخ انصاری معروف شده است و در کتب ادعیه قدیمی وجود ندارد، صلوات حضرت زهرا به شکل زیر است:

” اللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَهَ وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بنیها بِعَدَدِ ما اَحاطَ بِه عِلْمُکَ”

صلوات حضرت زهرا با معنی

معنی صلوات مخصوص حضرت فاطمه زهرا:

بار پروردگارا، درود فرست بر فاطمه و پدر بزرگوار و همسر گرامی‌اش و فرزندان عزیزش (و آن رازی که در وجود او به ودیعه نهادی)، به تعداد آنچه دانش تو بر آن احاطه دارد.

در صلوات مخصوص حضرت فاطمه الزهرا، جمله «رازی که در وجود مقدس آن حضرت (س) به ودیعه نهاده شده» اشاره به حضرت مهدی و امام زمان (ع) دارد.

خواص و برکات ذکر «انا لله و انا الیه راجعون» در زندگی

و معنی این صلوات  در روایت دیگر به شرح زیر است:

“خداوندا به تعداد آنچه که علم تو به آن احاطه دارد بر فاطمه و پدر و همسر و فرزندان او درود فرست.”

خواص صلوات حضرت زهرا

اختصاص صلوات به حضرت زهرا یک فضیلت ساده نیست و نشان دهنده مرتبه والای ایشان است که در کنار صاحبان مکتب و امامان قرار گرفته اند. بی شک خود این حضرت دارای جایگاه ولایت بوده تا همتراز با اولیای خداوند مشمول صلوات و درود مومنین در هر جایی از جهان باشد.

  • از خواص این صلوات این روایت به نقل از پیامبر اکرم (ص) آمده است که:
    ” یا فاطمهُ مَن صَلّی عَلَیکِ، غَفَرَاللهُ لَهُ وَ اَلَحَقَهُ بی حَیثُ کَنتُ فی الجَنَهِ.”
    به این معنا که یا فاطمه هرکس بر تو صلوات بفرستد، خداوند متعال از او درگذرد. او را در بهشت به من ملحق کند.
  • آیت الله همدانی از خواص صلوات حضرت فاطمه الزهرا به برآورده شدن حاجات و طلب شفا اشاره کردند. برای رسیدن به خواسته‌ها باید دعا با اخلاص کامل و توسل به این حضرت خوانده شود.
تا کوچه ‏های کاظمین

خواص صلوات حضرت زهرا

ختم سه روزه صلوات حضرت زهرا

روش ختم سه روزه صلوات به نقل از راویان اهل بیت (ع) برای رفع مشکل و برآورده شدن حاجات توصیه می‌شود. توسل بر این صلوات و ختم آن برای رفع گرفتاری، نجات از بند، رها شدن از زندان و حاجت روایی بسیار تاثیر گذار و مجرب است.

  • برای ختم سه روزه صلوات حضرت زهرا (ع) را به تعداد ۵۳۰ مرتبه در روز بخوانید. انتخاب عدد ۵۳۰ بر اساس حروف ابجد نام فاطمه است.
  • روش ختم دیگری نیز به نقل از مرحوم جعفر آقا مجتهدی (ره) آمده است. در این روش ختم توصیه می‌شود صلوات مخصوص حضرت فاطمه الزهرا روزی ۱۳۵ مرتبه یعنی هم عدد با نام متبرک “فاطمه” ذکر شود تا از برکات آن بهره‌مند گردید.

سخن آخر

در این پست به فضیلت صلوات حضرت فاطمه الزهرا رو خواص آن در برآورده شدن حاجات اشاره کردیم. حضرت فاطمه (س) از جایگاه ویژه‌ای هم سطح با دیگر اهل بیت پیامبر برخوردار هستند. اختصاص صلوات بر ایشان بر صحت مسائله می‌افزاید.

منبع:الامتو