روش های متفاوت برای تهیه ی شیرینی اشکی وشیرینی نعلی

مجموعه: انواع شیرینی ایرانی و سنتی تعداد بازدید: 18
روش های متفاوت برای تهیه ی شیرینی اشکی وشیرینی نعلی

روش های متفاوت برای تهیه ی شیرینی اشکی

مجله سر گرمی اسکیمو:
 

طرز درست کردن شیرینی اشکی

 

طرز تهیه شیرینی اشکی

شیرینی اشکی یکی از شیرینی های خوشمزه ی ایرانی است که در طول سال از آن استفاده می کنند اما بیشترین زمان برای مصرف در ایام نوروز می باشد.

طرز پخت شیرینی اشکی

 

مواد لازم برای ۲۰ عدد شیرینی :

آرد یک و نیم لیوان
شکر یک سوم لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری سر خالی
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
روغن مایع یک سوم لیوان
شکلات آب شده به مقدار لازم برای تزیین
 پودر پسته یا انار یا اسمارتیز برای تزیین

 

روش تهیه شیرینی اشکی :

برای تهیه ی شیرینی اشکی، ابتدا داخل کاسه ای تخم مرغ و وانیل و شکر را با همزن برقی ۵ دقیقه هم بزنید تا غلیظ و کشدار شود (با همزن دستی حدود ۱۰ دقیقه بزنید.) سپس روغن را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.

 

بعد بکینگ پودر و در آخر آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر لطیفی بدست آید. خمیر این شیرینی نباید زیاد ورز داده شود زیرا شیرینی پس از پخت خشک می شود. فقط یک نکته آن هم اینکه اگر خمیر کمی چسبناک بود در حد ۱ تا ۲ قاشق به آن آرد بزنید اگر بیشتر آرد زده شود شیرینی خشک می شود.

 

گلوله ای به اندازه یک گردو از خمیر برداشته و روی سطح کار به شکل لوله ای در آورید (لوله ای حدود ۱۰ سانت) و به شکل اشک دو طرف آنرا به هم بچسبانید. و در سینی فر که کاغذ روغنی پهن کردید بچینید. تمام خمیر را به همین ترتیب آماده کنید

 

سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بگذارید (بستگی به دمای فرتان دارد مواظب باشید نسوزد). این شیرینی زیاد تغییر رنگ نمی دهد. با این مقدار مواد ۲۰ عدد شیرینی درست می شود.

 

بعد از پخت، شیرینی ها خنک که شدند نوک آنها را در شکلات آب شده بزنید و روی آن را با چند دانه انار یا اسمارتیز یا پودر پسته و … تزیین کنید.

 

طرز تهیه شیرینی اشکی با عسل :

شیرینی اشکی,پخت شیرینی اشکی

نحوه ی درست کردن شیرینی اشکی مخصوص

 

مواد لازم شیرینی اشکی :

آرد  ۵۰۰ گرم
 زرده تخم مرغ  ۲ عدد
 پودرقند نصف لیوان
 کره ۲۰۰ گرم
 عسل  ۴ قاشق غذاخوری
 شیر  ۴ قاشق غذاخوری
 روغن مایع  ۸ قاشق غذاخوری
 وانیل  ۱/۲ قاشق چایخوری

 

طرز تهیه شیرینی اشکی مخصوص :

برای درست کردن شیرینی اشکی ابتدا کره که به دمای محیط رسیده را با پودر قند با دور تند همزن بزنید تا کاملا سفید و پوک شود. بعد زرده ها و وانیل را اضافه کنید و دوباره با همزن بزنید. شیر و عسل را اضافه کنید و باز خوب مخلوط کنید (من در این مرحله برای اینکه خمیرم سفید نباشد کمی زعفران ریختم تا کمی زرد رنگ بشود).

 

آرد را بریزید کمی که مخلوط شد روغن مایع را بریزید،خیلی کم ورز بدهید تا خمیر نرمی بدست آورید، در صورت نیاز می توانید کمی بیشتر آرد اضافه کنید. زیاد ورز ندهيد که خمیر روغن بياندازد.خمیر را  یک ساعت داخل یخچال بگذارید و اجازه بدهید استراحت کند.

  • شیرینی زنجبیلی بدون فر
  • طرز تهیه حلوا مجلسی

 

در این فاصله فر را گرم کنید. بعد از استراحت، خمیر را روی کاغذ روغنی باز کنید قالب بزنید و روی سینی فر کاغذ روغنی قرار بدهید و خمیرهای قالب زده را روی آن بچینید. به مدت یک ربع با دمای ۱۸۰ درجه بپزید و بعد فر را خاموش کنید و اجازه بدهید کاملا خنک شوند بعد با شکلات و هرچیزی که خواستید تزیین کنید. اگر کره دوست ندارید از روغن جامد استفاده کنید.

 

درست کردن شیرینی اشکی یا شیرینی نعلی :

نحوه ی درست کردن شیرینی اشکی, طرز تهیه انواع شیرینی اشکی

روش پخت شیرینی اشکی و شیرینی نعلی

 

مواد لازم برای شیرینی اشکی یا شیرینی نعلی :

کره یا روغن قنادی  ۲۰۰ گرم
 آرد سفید  ۲۵۰ گرم
 پودر شکر  ۵۰ گرم
 تخم مرغ ۱ عدد
 وانیل  یک چهارم قاشق چایخوری
 نمک  به میزان خیلی کم
 دارچین  یک چهارم قاشق چایخوری

 

طرزتهیه شیرینی اشکی :

برای تهیه شیرینی اشکی ابتدا همه مواد را با هم مخلوط کنید و با همزن برقی یا با دست هم بزنید تا خمیر لطیف و نرمی بدست بیاید. سپس خمیر را در کیسه نایلونی بگذارید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار بدهید.

 

سینی فر را چرب کنید و سپس هر بار به اندازه یک قاشق چایخوری از خمیر بردارید و رول کنید، و بعد دو سر آن را به هم بچسبانید تا به شکل اشک درآید.

 

خمیرهای شکل داده را حتما بلافاصله در سینی چرب شده با فاصله از هم بچینید و به مدت تقریبی ۱۵ دقیقه (در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه) یا زمانی که فقط زیر شیرینی ها طلایی شد بپزید.

 

زمانی که شیرینی اشکی خنک شد یک طرف آن را در شکلات آبشده فرو ببرید و صبر کنید تا شکلات سفت شود.

 

* برای تهیه شیرینی نعلی با همین مواد و دستورها می توانید استفاده کنید. فقط باید خمیر را به شکل نعل در آورید.

 

  بیتوته

مطالب مرتبط

نظر شما !!!

نظر شما برای “روش های متفاوت برای تهیه ی شیرینی اشکی وشیرینی نعلی”

قالب تفریحی