مواد لازم:
نخود خام 250گرم
پیاز متوسط 1عدد
سیر 2حبه
پودر تخم گشنیز 2قاشق چایخوری
پودر زیره 4/1قاشق چایخوری
بکینگ پودر 2/1قاشق چایخوری
گشنیز تازه 2/1پیمانه
فلفل قرمز 1قاشق چایخوری
نمک به ذائقه
مواد لازم برای سس:
ماست سفت ۱پیمانه
ارده ۲/۱پیمانه
آبلیمو ۲قاشق غذاخوری
سیر ۲تا۳حبه
جعفری خرد شده ۲قاشق غذاخوری
نمک و فلفل قرمز به ذائقه
طرز تهیه:
نخود رو ۲۴ساعت با آب سرد خیس میکنیم تا کاملا خیس بخوره. و۲تا۳بار آبش رو عوض میکنیم مخصوصا که الان هوا گرم شده آبش رو زود به زود باید عوض کنیم.
پوست نخودها رو میگیریم(البته این مرحله اختیاریه)*
در آبکش میریزیم تا آب اضافیش گرفته بشه.
۲بار از چرخگوشت رد میکنیم.
پیاز رنده شده(آب اضافیش گرفته شده)*سیر رنده شده رو بهش اضافه میکنیم.
گشنیز خرد شده (نباید آب داشته باشه)*پودر گشنیز و زیره نمک و فلفل ،بکین پودر رو هم اضافه میکنیم.
خوب با هم مخلوط میکنیم.(اگه مایه خیلی خشک بود مقدار کمی آب یخ اضافه میکنیم)*
بعد مقداری از مایه آماده شده رو در قالب فلافل قرار میدیم. یه دکمه مانندی رو دسته فلافل هست.
اون دکمه رو باید به سمت پایین بکشیم.
حالا مواد رو داخلش میذاریم و بعد دکمه رو بحالت اولیه برمیگردونیم و فلافل رو داخل روغن میریزیم.
فلافل ها رو داخل روغن داغ شده باید سرخ کنیم(حتما با شعله متوسط چون اگه حرارت کم باشه روغن به خوردشون میره و سفت میشه و اگه زیاد باشه مغز پخت نمیشه)*
طرف گودی رو برای سرخ کردن انتخاب کنید و تا نصفه فلافل ها باید روغن باشه.*بعد از سرخ شدن یک طرف فلافلها برمیگردونیم تا ظرف دیگرش هم سرخ بشه.
برای سس خوشمزه که همراه فلافل ها سرو میشه ..ماست و جعفری رو با هم مخلوط میکنیم.
ارده رو اضافه میکنیم.
فلفل و سیر رنده شده رو بهش اضافه میکنیم.
در نهایت آبلیمو رو هم اضافه و مخلوط میکنیم.بعد همراه با فلافل ها نوش جان میکنیم…
این هم از فلافل ترد و خوشمزه مون…
منبع:malachmoloch