طرز تهیه نان نارگیلی

0 minutes, 59 seconds Read
مجله سر گرمی اسکیمو:نان نارگیلی

مواد لازم برای خمیرمایه:                                             مواد لازم برای سس:

خمیر مایه خشک: ۱ قاشق سوپخوری پر                              شیر: یک و یک چهارم پیمانه

شکر: ۱ قاشق سوپخوری                                                 شکر:نصف پیمانه

آب ولرم: نصف پیمانه                                                       نارگیل:یک و نیم پیمانه

 

مواد لازم برای خمیر:

آرد: ۴ تا ۵ پیمانه

شکر: یک چهارم پیمانه

شیر گرم: نصف پیمانه

روغن مایع: یک چهارم لیوان

نمک: یک هشتم قاشق چایخوری

تخم مرغ : ۱ دونه زده شده

 

طرز پخت:

اول از همه مواد خمیر مایه رو توی ظرف می ریزیم و مخلوط می کنیم تا عمل بیاد…بازم تاکید می کنم که دمای آب باید ۳۸ درجه باشه یعنی جوری که انگشتمون تحملش رو داشته باشه..داغ یا سرد اگه باشه خمیر مایه عمل نمی کنه…محیط هم اگه سرد باشه عمل نمیاد

آرد رو با نمک مخلوط و الک کردم…از سه پیمانه آرد شروع کردم…یعنی اول ۳ پیمانه آرد رو استفاده می کنیم و بعد اگه لازم بود بقیه رو کم کم تا جایی که خمیر نچسبه (چون کیفیت و جنس آردها متفاوته)… بعد وسطش رو گود کردم و روغن و شکر و تخم مرغ زده شده و شیر گرم (نه داغ) رو وسطش ریختم

 

خمیر مایه عمل اومده رو هم ریختم و با قاشق چوبی کم کم با آرد مخلوط کردم..مطمئنا هنوز خمیر چسبنده ست..پس بقیه آرد رو کم کم توش الک می کنیم و هم می زنیم

 

تا جایی که خمیر جمع شه..اگه هنوز چسبناکه روی سطح کارمون کمی آرد می پاشیم و خمیر روش ورز می دیم..اینجوری مقدار آردی که لازم داره رو جذب می کنه نه بیشتر، 

 

حسابی خمیر رو ورز می دیم به مدت ۲۰ دقیقه یا اینکه راحتترش اینه که خمیر رو ۵۰ تا ۱۰۰ بار بلند کنیم و بکوبیم توی ظرف…این کار معادل همون ورز دادنه و واسه مواقعی که اعصاب مصاب نداریم خیلییییییییی جواب می ده و می تونیم کلی دق دلی مون رو سر خمیر بیچاره خالی کنیم…:)))

 
  طرز تهیه نان شکم پر با سیب زمینی

خمیر ورز داده شده رو توی ظرفی که خوب همه جاش رو چرب کردیم میذاریم و روش با چاقو یه + می زنیم و روش رو می پوشونیم و تو جای گرم می ذاریم یک تا یک و نیم ساعت بمونه که  خمیر دو برابر بشه حجمش (زمانش بازم بستگی به دمای محیط داره)

 

ظرفی رو برای این نون در نظر می گیریم که دیواره بلند باشه که سس نریزه از توش…من چون قالب های بزرگم همه شون کمربندی هستن مجبور شدم از این دو تا قالب استفاده کنم .. کف و دیواره های قالب رو با کره چرب کردم…وقتی خمیر حجمش دو برابر شد می ریم سراغش و یه انگشت توش فرو می کنیم، اگه خمیر برنگشت و سوراخ جاش موند توی خمیر یعنی استراحت کافیه و خمیر آماده ست، اما اگه سوراخ پر شد و خمیر برگشت، یعنی هنوز استراحتش کامل نشده و این همون علتیه که باعث میشه بعدا که می خوایم خمیر رو پهن کنی خمیر جمع بشه..هی شما با دست یا وردنه بازش می کنین و هی خمیر جمع میشه :)))

 

خب یه مشت می زنیم و خمیر رو در میاریم و یکم ورزش می دیم، بعد ازش گلوله هایی قد یه نارنگی درست می کنیم و توی ظرف می چینیم کنار هم با فاصله که بعدا به هم می چسبن … پامی شیم فر رو روی ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم..من هربار خمیر درست می کنم یه ظرف آب هم کف فر می ذارم که بخارش باعث نرمی نون بشه

 
  طرزتهیه نان مغزدار تبریزی, آسان خوشمزه و مقوی! +عکس

روی خمیر رو بازم پوشوندم و کنار گذاشتم به مدت نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه که دو برابر بشه 

 

تو این فاصله مواد سس رو توی شیرجوش ریختم و روی حرارت گذاشتم تا شکر حل بشه و فقط موادمون گرم بشن نه که بجوشه ها

 

وقتی خمیر استراحت دوم رو کرد، حجمش زیاد میشه بازم

 

من تو این مرحله زرده تخم مرغ رو هم زدم و با برس روی گلوله هام مالیدم

 

سس رو هم همه جای قالب و خمیر می ریزیم …

 

 

قالب رو توی فر روی طبقه اول از پایین گذاشتم به مدت نیم ساعت یا تا وقتی که نون بپزه و تغییر رنگ بده

 

البته فر من چون گازیه و حرارت پایین و بالاش جداست، من بعد از اینکه از پخت نون مطمئن شدم حرارت بالا رو روشن کردم

 

تا روی نون هام طلایی بشه

 

وقتی نون ها آماده شد و از فر در آوردین اجازه بدین کمی خنک بشه و از حرارت بیفته بعد از قالب خارج کنین

 

و بذارین روی توری تا خوب خنک بش

منبع:malachmoloch

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *